ICT-summit biedt professionals platform voor discussie
01 Jun 2013, 04:00
foto
Bestuursleden van de ICT-Associatie Suriname. Van links naar rechts: voorzitter Robert Hahn, Cees van Barneveld, Achmed Neyhorst en Tino Lew. (Foto: Raoul Lith)


Suriname heeft als eerste land in de Caricom het initiatief genomen om een ICT (informatie- en communicatietechnologie) summit op internationaal niveau te organiseren. Deze wordt gehouden van 13 juni tot 14 juni en heeft als thema ‘Envisioning the future’. Op de tweedaagse conferentie zullen vakmensen op ICT-gebied met elkaar van gedachten wisselen.

“Het doel van deze summit is om de discussie van ICT op een hoger niveau te tillen in Suriname”, zegt Robert Hahn, voorzitter van ICT Associatie Suriname. Hij legt uit dat de summit een platform biedt aan ICT professionals, business professionals en de overheid om met elkaar te discussiëren over wat de sector kan betekenen voor Suriname.

Netwerken
In twee verschillende zalen zullen er simultaan voordrachten gaande zijn. Tijdens de conferentie zullen er meer dan 25 lezingen, presentaties en workshops worden gehouden. Er zijn presentaties voor de directeuren, managers, techneuten, systeembeheerders en ook de ICT’ers bij de overheid. Enkele onderwerpen zijn: outsourcing van en naar Suriname, virtualisatie, security, waarde van ICT in de gezondheidssector in Suriname en wat te doen bij calamiteiten.

Omdat er zoveel professionals en beleidsmakers op een plek bij elkaar zijn, worden de lezingen afgesloten met een Hot Seat Discussie. Voor dag 1 is als onderwerp gekozen: ‘How to speed up e-government in Suriname’, en op de tweede dag is het thema ‘Waar staan we met ICT in Suriname ten opzichte van de regio’. Hahn zegt dat Suriname zeker de helft van de presentaties zal verzorgen.

“Met de opzet van deze conferentie gaan wij de goede kant op. Vooral de ondernemers in de sector moeten deze kans goed benutten en netwerken met de internationale spelers”, zegt Hahn. Hij durft geen uitspraak te doen over de plek die Suriname inneemt ten opzichte van de regio. “Maar op de conferentie is het zeker voor de sector uit te pluizen”, geeft hij aan. Elke dag na de conferentie is er voor het publiek een open beurs met lokale en internationale stands.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May