Bergman: Continuïteit Het Kleurenorkest niet in gevaar
31 May 2013, 15:45
foto


De bezuinigingen van de Nederlandse regering op Nederlands Onderwijs in het Buitenland zullen geen effect hebben op de Basisschool Het Kleurenorkest in Suriname.

Patrick Bergman, voorzitter van het stichtingsbestuur van Het Kleurenorkest, zegt in een reactie dat de continuïteit en kwaliteit van de Nederlandse Basisschool Het Kleurenorkest geheel niet in gevaar is. “De subsidie maakte slechts een relatief klein deel uit van onze jaarlijkse begroting.” Hij wijst erop dat ze vanaf de oprichting samenwerken met hun partnerschool in Den Haag, “wat een belangrijk element vormt in de kwaliteitsborging van onze school.”

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) stopt per1 januari 2014 de subsidie aan de Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). Via deze stichting krijgt elke Nederlandse school in het buitenland een subsidie voor elk kind met een Nederlands paspoort. In Suriname zijn er behalve Het Kleurenorkest nog twee Nederlandse basisscholen die subsidie krijgen van de NOB. Het gaat om de scholen Prinses Amalia en de Cederboom.

De maatregel van de Nederlandse overheid treft 13.000 leerlingen die op scholen en in organisaties voor afstandsonderwijs zitten. In totaal denkt het ministerie van OCW tot 2015 ruim 200 miljoen euro uit deze bezuinigingsmaatregel te halen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May