St. Vincentius Ziekenhuis helpt om van roken af te komen
31 May 2013, 14:00
foto
St. Vincentius Ziekenhuis onthult zijn eerste anti-rookbord op Wereld Anti-tabaksdag.


Het St. Vincentius Ziekenhuis zal er nauwlettend op toezien dat er niet gerookt wordt in de gebouwen én het terrein van de instelling. Dit verklaarde algemeen directeur Manodj Hindori vandaag bij de onthulling van het eerste anti-rookbord bij de ingang van het ziekenhuis aan de Prins Hendrikstraat.


De onthulling van het bord is speciaal gepland op de Wereld Anti-tabaksdag vandaag, vrijdag 31 mei. Het St. Vincentius Ziekenhuis schaart zich uitdrukkelijk achter de nieuwe tabakswet van Suriname. Deze wet treedt op 7 juni in werking. "Een goede gelegenheid dus voor het St. Vincentius Ziekenhuis om te benadrukken dat het ziekenhuis een rookvrije instelling is", stelt Hindori.

Hoewel er al jaren een rookverbod gold in het ziekenhuis stonden er geen wettelijke sancties op indien toch werd gerookt. Met de tabakswet achter de hand ligt dat anders. Hindori benadrukt dat gezondheidsinstellingen het goede voorbeeld moeten geven door serieus om te gaan met de verplichting om het roken in publieke ruimten te verbannen. Het is overduidelijk aangetoond dat roken schadelijk is voor de gezondheid. Vooral het ongewenst meeroken van sigarettenrook van anderen is voor de vele niet-rokende burgers een doorn in het oog.

Gezonde bevolking
“Als wij het roken aan banden kunnen leggen zal dat op den duur leiden tot een gezondere bevolking. Ook zullen er voor het land grote besparingen uit voortvloeien op de dure kosten van de behandeling van aandoeningen die worden veroorzaakt door het roken”, meent Hindori.

Het St. Vincentius Ziekenhuis zal er niet alleen op toezien dat er niet gerookt wordt in het ziekenhuis, maar er zal ook een begeleidingstraject worden uitgezet voor werknemers van de instelling die van het roken willen afkomen. Uiteindelijk zullen de mensen zelf moeten beseffen dat roken niet goed is voor hun eigen gezondheid en van die van anderen. Het ziekenhuis heeft ook voorlichtingsbrochures over zijn anti-rookbeleid vervaardigd, die zullen worden meegeven aan patiënten, bezoekers en personeel, zegt de directeur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May