Bevelhebber Gilaard benadrukt één-China-beleid
31 May 2013, 12:00
foto
Generaal Fang Fenghui heeft een welkomstceremonie gehouden ter ere van bevelhebber Hedwig Gilaard. (Foto: ecsn)


Legerbevelhebber Hedwig Gilaard heeft in Beijing gezegd dat Suriname onwrikbaar vasthoudt aan het één-China-beleid. Hij heeft gesprekken gevoerd met de Chinese militaire toppers.

Gilaard heeft een onderhoud gehad met generaal Fang Fenghui, lid van de Centrale Militaire Commissie (CMC) van de Volksrepubliek China en de chef van de generale staf van de Chinese troepenmacht (PLA).

Generaal Fenghui zei dat de mensen in China en Suriname een diepe traditionele vriendschap delen. De betrekkingen tussen de Chinese en Surinaamse militairen zijn voortdurend verder ontwikkeld en verdiept sinds de twee landen 37 jaar geleden diplomatieke betrekkingen zijn aangegaan.

Bevelhebber Gilaard zei dat zowel Suriname als China worden geconfronteerd met de taken van de ontwikkeling van de nationale economie en de verbetering van de levensstandaard van de mensen. De twee landen hebben op vele terreinen een actieve uitwisseling en samenwerking gehad. Hij hoopt dat de twee legers de mogelijkheden voor samenwerking aangrijpen en de communicatiekanalen uitbreiden in een poging bij te dragen aan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen de twee landen.

De Chinese overheid is bereid om met Suriname samen te werken om onder andere de militaire samenwerking uit te breiden, zei de Chinese generaal. Samenwerking op elk gebied om de betrekkingen tussen de twee legers naar een nieuw niveau te tillen. Het gaat om wederzijdse bezoeken, militaire culturele uitwisselingen en opleiding van personeel, meldt het persbureau ECSN.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May