Uitlevering verdachte zedenmisdrijven voldoet aan wet
30 May 2013, 02:00
foto


De uitlevering van de 66-jarige Ronald S. die in Nederland is veroordeeld voor zedenmisdrijf, voldoet aan alle wettelijke vereisten om toelaatbaar verklaard te worden. Rechter Sieglien Wijnhard heeft de uitlevering van Ronald S. woensdag gelast. Het verzoek tot uitlevering is aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie gedaan door zijn Nederlandse collega van Veiligheid en Justitie. Dit op basis van het uitleveringsverdrag tussen beide landen.

In 1999 werd Ronald S. onherroepelijk veroordeeld voor het plegen van ontucht met meisjes die nog geen zestien jaar oud waren. De bescheiden van deze onderzoeken zijn overgelegd. Raadsman John Kraag van Ronald S. heeft Wijnhard laten weten dat zijn cliënt reeds veertien jaren in Suriname woont en geen opvang meer heeft in Nederland. De rechter merkte op dat Ronald S. zelf ervoor gekozen had om niet terug te gaan naar Nederland en dat de uitleveringswet onverkort toegepast moet worden.

Hoofdofficier van justitie, Garcia Paragsingh, vroeg Wijnhard om de uitlevering van Ronald S. toelaatbaar te verklaren. De uitlevering voldoet aan artikel 15 van het verdrag. Uit het dossier van de dader is zijn identiteit en de Nederlandse nationaliteit vastgesteld. Ze zei dat er een afschrift van het vonnis in het dossier is opgenomen en er zijn ook gegevens voor het vaststellen van de identiteit van de man. Ook staat het vast dat de man in het bezit is van de Nederlandse nationaliteit. Paragsingh benadrukte dat het vonnis op 16 november 2025 zou verjaren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May