Seedorf gaat strijd tegen Chin A Loi aan bij brandweer
29 May 2013, 00:00
foto
Bondsvoorzitter John Seedorf neemt de handschoen op tegen Romeo Chin A Loi.


John Seedorf, voorzitter van de bond bij de brandweer, gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de rode loper niet uitgerold wordt voor Romeo Chin A Loi aan de Gemenelandsweg. "Hij komt de kazerne niet binnen. Ik heb nog steeds de meeste leden achter mij. Aanvankelijk zou ik mij niet meer kandidaat stellen, maar nu zal ik het tóch doen, want wij willen onze problemen zelf oplossen. Wij hebben geen knecht nodig, anders konden wij bij de politie blijven", zegt Seedorf aan Starnieuws.

Chin A Loi, die onder andere voorzitter is van de Douanebond, verklaart tegenover Starnieuws dat er een dringend beroep op hem is gedaan door een groep leden van de brandweerbond om de kar te trekken. "Ik heb het best druk, omdat ik leiding geef aan verschillende bonden, maar uiteindelijk heb ik beloofd om mij kandidaat te stellen. De mensen hebben mij aangegeven dat er een wanbeleid wordt gevoerd door het bestuur en zij willen orde op zaken stellen", legt Chin A Loi uit.

Debat aangaan
Seedorf zegt dat er van alles en nog wat gezegd wordt over het bestuur. Op de vraag over financiële malversaties die gepleegd zouden zijn, stelt Seedorf dat hij bereid is met eenieder die dat beweert een debat aan te gaan. "Deze zaken zijn uitvoerig besproken en de leden weten hoe de vork in de steel zit", merkt de vakbondsleider op. Hij zegt niet bang te zijn voor Chin A Loi, want hij zou geen draagvlak hebben bij de leden van de brandweerbond.

Chin A Loi deelt mee dat de groep die hem benaderd heeft, zegt dat ongeveer driehonderd leden achter haar staat. Hij zegt 'fair play' te spelen en daarom openlijk hiervoor uit te komen. Seedorf voert aan dat de bond pas vergaderd heeft en er waren ongeveer 190 leden aanwezig. Slechts 39 waren vóór de motie om het bestuur af te zetten. Seedorf merkt op dat hij niet eens gemobiliseerd had. Landelijk zijn er ongeveer zeshonderd leden. In Paramaribo gaat het om ruim 350 personen. "Wij willen zaken gerealiseerd hebben en er wordt helemaal niet gesproken. Wij hebben nu weer een brief naar de vicepresident geschreven om zaken eindelijk rond te krijgen. De verkiezing komt binnenkort, maar Chin A Loi zal in geen geval gekozen worden", stelt Seedorf zelfverzekerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May