Regering geeft SRD 1,5 miljoen voor jubilea-viering
29 May 2013, 01:00
foto
First lady Ingrid Bouterse-Waaldring geeft een duif de vrijheid terug en commissievoorzitter Henk Herrenberg laat ballonnen de lucht in gaan. (Foto: Raoul Lith)


Minister Soewarto Moestadja heeft de nationale commissie Herdenking Jubileumjaar 150 jaar Keti Koti, 140 jaar Hindostaanse en 160 jaar Chinese Immigratie toegezegd dat ze de middelen die nodig zijn, kan verkrijgen van de regering. Dit zei hij tijdens de start van de activiteiten dinsdag op het Onafhankelijkheidsplein. Er is SRD 1,5 miljoen goedgekeurd door de raad van ministers, in samenwerking met het kabinet van de president.

De voorzitter van de commissie, Henk Herrenberg, meent dat niet alleen de overheid moet zorgen voor de financiën. Hij merkte op dat het bedrijfsleven de doelgroep al bijstaat om de kosten te helpen dekken. “Er komen meer activiteiten, dus bedrijven kunnen zich aanmelden om te sponsoren”, riep Herrenberg op.

Startsein gegeven
Voorzitter Ashwin Adhin van de Culturele Unie Suriname (CUS) mocht uit handen van Herrenberg het eerste programmaboekje van de activiteiten van de commissie in ontvangst nemen. Ook Adhin bood Herrenberg op zijn beurt het programma aan van de CUS. Het exemplaar voor de president werd in ontvangst genomen door first lady Ingrid Bouterse-Waldring.

Allereerst beginnen de activiteiten rond 140 jaar Hindostaanse Immigratie, waarbij alle groepen gezamenlijk mee zullen doen aan een praalwagen optocht. Dit gebeurt op 5 juni, die eenmalig een nationale vrije dag is. De commissie heeft al activiteiten gepland rond de verschillende herdenkingen. “We hebben alle groepen betrokken bij de activiteiten, niet alleen die jubileren dit jaar”, vertelt Elviera Sandie, secretaris van de commissie. Op 9 augustus, Javaanse Immigratie en de Dag der Inheemsen zijn er ook activiteiten gepland.
Een duif werd losgelaten bij de start terwijl 450 ballonnen in de kleuren van de Surinaamse vlag de lucht ingingen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May