Zidane technisch directeur bij Real Madrid
28 May 2013, 10:00
foto
Voormalig Real-speler Zinedine Zidane keert terug bij de ploeg als technisch directeur.


Met zijn trainerspapieren op zak, wordt Zinedine Zidane bij Real Madrid de nieuwe technisch directeur. Voorzitter Florentino Pérez denkt dat de toekomst van Real in goede handen is bij Zidane, en wil de Fransman de regie in handen geven op technisch gebied.

"Wij willen dat Zidane de aankomende vier jaren aan het hoofd staat van ons sportief project", zegt Pérez tegenover het radiostation Cadena Ser. Zidane was al eerder verantwoordelijk voor het technisch beleid, maar legde zijn functie midden vorig jaar neer om zijn trainerspapieren te bemachtigen.

Zidane krijgt het meteen druk, aangezien de fans directe versterkingen verwachten nu FC Barcelona zich verzekerde van de diensten van Neymar. "Hij zal bepalen welke spelers worden verkocht en welke spelers we proberen te kopen", zegt Pérez daarover.

Pérez hoopt dat de plekken van Kaká en Fábio Coentrão, die mogen vertrekken als de gelimiteerde transfersom wordt betaald, worden overgenomen door jeugdspelers. "Zidane moet dat hele project gaan leiden." De namen van Gareth Bale, Isco en Robert Lewandowski als aanwinsten circuleren ook rond Bernabéu.

Ronaldo en Casillas
De toekomst van Cristiano Ronaldo en Iker Casillas was ook onderwerp van gesprek. Pérez hoopt dat de Portugees binnenkort een lucratief nieuw contract ondertekent. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2015 af. "Ik wil met hem een Real Madrid bouwen dat kampioen wordt. Het zou mooi zijn als hij de best betaalde speler ter wereld wordt."

Ook Casillas, die onder de vertrekkende coach José Mourinho op de bank belandde, wil hij nog lang in Madrid houden. "Hij is de beste doelman ter wereld, maar als club moet je het werk van de trainer niet verstoren. Ook als een coach Ronaldo op een dag niet meer wil opstellen, kan ik er niets aan doen. Ik wil dat Casillas zijn hele leven hier blijft."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May