Stakingsdreiging bij afdeling Vervoer Minov
28 May 2013, 05:00
foto


Een staking dreigt bij de afdeling Vervoer van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Personeelsleden zijn zeer ontstemd dat twee personen die op arbeidsovereenkomst zijn aangetrokken de laan worden uitgestuurd.

Door het naar huis sturen van het tweetal wordt de werkdruk enorm vergroot, met als gevolg dat de uitbetalingen aan bus- en boothouders laat zal plaatsvinden. Verder zal verlof opnemen een onmogelijkheid blijken te zijn, zeker als iemand ook nog uitvalt wegens ziekte.

Het huidige personeel heeft al jaren met een enorme onderbezetting te maken. Door de naschoolse opvang, het ter beschikking stellen van schoolvervoer voor avondscholieren en de uitbreiding van het aantal trajecten was de werkdruk sinds het vorige jaar nog meer toegenomen, verneemt Starnieuws. Met het aantrekken van twee medewerksters op arbeidsovereenkomst was deze onderbezetting enigszins opgevangen.

Versterking nodig
Met het uitvallen van de twee personen zal de afdeling Vervoer slechts tien personeelsleden tellen. Twee van hen zijn controleurs, drie zijn administratieve krachten en één medewerker fungeert als systeembeheerder, geleid en ondersteund door een waarnemend hoofd. Dit team moet zorg dragen voor een goede coördinatie en uitvoering van het schoolvervoer op landelijk niveau.

Om goed te kunnen draaien zou de afdeling nog minstens vier administratieve krachten, twee controleurs en een assistent-systeembeheerder moeten aantrekken, wordt aan Starnieuws meegedeeld. Eerdere verzoeken voor de versterking hebben tot nu toe niets opgeleverd. Dat er straks juist met twee krachten minder zal moeten worden gewerkt, zet kwaad bloed bij het personeel.
Advertenties

Tuesday 27 September
Monday 26 September
Sunday 25 September