Vier jaar de bak in voor beroving Braziliaan
28 May 2013, 11:00
foto


Richard A. (29) mag van rechter Danielle Karamatali vier jaar achter de tralies verdwijnen voor het beroven van een Braziliaan. Op 15 augustus vorig jaar werd de man beroofd van een BlackBerry-toestel en US$ 2000. Na de beroving werd de benadeelde langs de weg gedumpt.

Karamatali achtte de beroving bewezen. De veroordeelde had samen met een ander het slachtoffer beroofd. Deze werd door een voorbijganger aangetroffen, die toen de politie inschakelde. De dader werd acht dagen na de beroving, aangehouden. Ook had hij geprobeerd te vluchten bij het zien van de politie. Richard A. ontkende elke vorm van betrokkenheid.

De raadslieden John Bouterse en John Ferdinand hebben zonder succes gepleit voor de veroordeelde. Bouterse merkte op dat de benadeelde niet zelf op de zitting is geweest, maar tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Ook kloppen de verklaringen van de veroordeelde en die van de benadeelde niet met elkaar. Volgens Ferdinand zijn er niet echte bewijzen geleverd. Hoofdofficier van justitie, Carmen Rasam, benadrukte dat de benadeelde consistent verklaard heeft dat hij beroofd is door Richard A. en een andere man die hem met een mes bedreigde. Karamatali vonniste conform de strafeis van Rasam.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May