Hi-Jet's nieuwste aanwinst 'Dornier 328 jet' landt op Zanderij
28 May 2013, 00:00
foto
De Dornier 328 jet van Hi Jet landt voor het eerst op de Johan Adolf Pengel luchthaven, maandagavond.


Op de Johan Adolf Pengel luchthaven landde maandagavond rond half zeven de nieuwste aanwinst van Hi-Jet. Het gaat om een Dornier 328 jet. Starnieuws verneemt dat dit toestel ingezet zal worden voor regionale charters en ook zal dienen als luchtambulance. Het toestel is naar Suriname gevlogen door ingehuurde buitenlandse piloten.

Voor genodigden heeft Hi-Jet onder leiding van Jerrel van Embricqs, uitgelegd waarvoor het toestel zal dienen. Diverse notabelen konden niet aanwezig zijn, omdat zij in het buitenland vertoeven. Een delegatie onder leiding van minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme is op een luchtvaartconferentie op St. Vincent. President Desi Bouterse is in Venezuela en reist later op de dag naar Trinidad & Tobago voor een lunch met Joe Biden, de vicepresident van de Verenigde Staten.

Gerard Brunings, president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, die tevens luchtvaartadviseur is van de president, deelt aan Starnieuws mee dat ook hij op de conferentie op St. Vincent is. Daardoor heeft hij de aankomstceremonie gemist. Hij merkt op dat de derde kist die de 'national carrier' zal huren, iets later aankomt dan gepland, omdat er nog enkele administratieve zaken afgewikkeld worden.

Gegevens toestel
De Fairchild Dornier Do-328JET-300 met de registratie code OE-HTJ heeft als bouwjaar 1999. De vorige eigenaar is de Oostenrijkse vliegmaatschappij Tyrolean Jet Service (TJS). Dit bedrijf bestaat al dertig jaar en is gespecialiseerd in 'Executive flights', ofwel VIP- en zakenvluchten. Dit type vliegtuig is oorspronkelijk ontwikkeld met propeller motoren. In 1998 is Dornier begonnen met straalmotoren. Hiervan zijn er 110 gebouwd, waarvan nu nog zestig operationeel zijn. Als de jet als een lijntoestel gebruikt wordt, kunnen 34 passagiers ermee vervoerd worden.

TJS heeft nog een Do-328JET-300 (OE-HMS) in bedrijf, ingericht met acht VIP en zes standaard luxe leren stoelen. Volgens de brochure zijn zowel de keuken als de garderobe extra groot en gemaakt van de beste materialen. De Executive 328 Jet vliegt boven de wolken waar de lucht helder is en passagiers kunnen profiteren van de royale en volledig uitgeruste cabine. Met een kruissnelheid van 690 km/uur worden afstanden van maximaal 3200 km overbrugd.

De brochure over dit type vliegtuig kunt u hier downloaden .
pdf-icon.gif Do-328JET-300_OE_HMS.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May