Schutter positief herkend door twee getuigen
28 May 2013, 02:00
foto


De verdachte Maikel B. is positief, als schutter, herkend door twee getuigen. Op 17 januari werd er een roofoverval gepleegd bij een familie te Welgedacht C. Drie gewapende rovers drongen de woning binnen. De heer des huizes werd in zijn bovenbeen geraakt. De rovers hadden maskers op tijdens de beroving, maar het gehele gelaat was niet bedekt.

De echtgenote werd met een mes onder bedwang gehouden. De zoon raakte in worsteling met een van de rovers, terwijl een andere crimineel met het slachtoffer bezig was. Op een gegeven moment wilde een van de rovers de kamer van de baby binnendringen, verklaarde de zoon op de rechtszitting. Hij hield de indringer tegen en duwde hem naar buiten. Een van de andere rovers eiste van hem dat hij zijn makker los moest laten, anders zou hij op zijn vader schieten. De zoon gaf geen gehoor hieraan en de rover schoot in het bovenbeen van de vader. Ook de moeder kreeg een snijwond aan haar hand. De zoon merkte op dat de vluchtauto aan de Welgedacht C op de rovers wachtte. De dieven konden niks meenemen, maar lieten een tas met inhoud achter. De dochter en de zoon hebben slechts de schutter herkend.

Achtervolging
Nadat de vier verdachten wegvluchtten, werd de politie van De Nieuwe Grond gealarmeerd. De hulp van de speciale eenheden werd ingeschakeld. De politie reed de daders klem, maar deze zagen kans om toch te vluchten. Op een gegeven moment verloor de bestuurder de controle over het stuur en belandde met het voertuig in de sloot. De taxichauffeur, Fabian G. probeerde nog te vluchten, maar werd in zijn arm geraakt door de politie, die genoodzaakt was op hem te schieten. Alle vier criminelen werden gearresteerd.

De raadslieden Oscar Koulen en Raoul Lobo gaven aan dat hun cliënt Fabian G. pas na de beroving in het spel kwam en slechts als taxichauffeur gediend heeft. Koulen merkte op dat Fabian G. geen voorkennis had en kan hem medeplichtigheid aan gewapende roofoverval worden verweten. Lobo benadrukte dat aanhouding van Fabian G. niet op de juiste wijze is geschied, omdat het bewijs onrechtmatig verkregen is. Ook zou een militair op de verdachte geschoten hebben die geen algemene opsporingsbevoegdheid heeft. Zij verzochten rechter Danielle Karamatali om hun cliënt voorlopig in vrijheid te stellen.

De magistraat deelde mee dat de vluchtpoging van de verdachte duidelijk is. Ondanks de vele aanmaningen reed Fabian G. door en probeerde daarna nog te vluchten. Er moest gericht geschoten worden op hem. Zij besliste negatief over het verzoek van de raadslieden. Op 24 juni zal deze zaak voortgezet worden. Dan worden de twee medeverdachten als getuigen gehoord.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May