Verdachte: Paul heeft me de koffer met drugs gegeven
27 May 2013, 20:00
foto


De verdachte Dhanradj G. (31) zei net als veel drugskoeriers die voor de rechter verschijnen, dat hij de drugs van “iemand gekregen heeft, die hij nauwelijks kent”. De mysterieuze persoon is meestal niet te achterhalen. Dhanradj G. probeerde op 30 maart 10.239 gram cocaïne naar Nederland te smokkelen, maar viel door de mand.

De verdachte was met zijn vrouw en kinderen op weg naar Nederland, maar werd op de luchthaven met ruim 10 kilogram drugs aangehouden. Dhanradj G. verklaarde op de rechtszitting maandag dat hij door een zekere ‘Barba’ werd benaderd om de drugs mee te nemen. Barba bracht op zijn beurt de verdachte in contact met een zekere Paul, die de tickets naar Nederland voor het gezin bekostigde. Dhanradj G. kon geen bijzonderheden over Paul prijsgeven.

Forse beloning
Volgens de verdachte had hij Paul twee keren ontmoet. De eerste keer was het bij een bar in Commewijne en de tweede keer, toen hij de koffer ging ophalen. Ook vermoedt Dhanradj G. dat Paul een Nederlander moet zijn. Op weg naar Zanderij reed de verdachte naar Welgedacht A om een gereedstaande zwarte koffer bij Paul op te halen. Op de koffer was een label geplakt met de naam van de verdachte.

Toen de cocaïne werd ontdekt via de scan, ontkende Dhanradj G. dat het om zijn aangeboden koffer ging. Ook had hij Euro 2400 in zijn bezit. De verdachte verklaarde dat hij Euro 30.000 zou ontvangen indien de uitvoer van de cocaïne succesvol zou zijn geweest. Hij zou een perceel van euro 6000 kopen. Op 24 juni zal het Openbaar Ministerie komen met de strafeis.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May