Actievoerend personeel DSB-Bank krijgt steun van RBC
27 May 2013, 18:50
foto


Het personeel van De Surinaamsche Bank, dat vanmorgen een prikactie uitvoerde, mag rekenen op ondersteuning van collega’s bij de Royal Bank of Canada (RBC). In en persverklaring zegt de werknemersbond bij de RBC-bank, dat hij de ontstane situatie tot 3 juni, een week dus, zal aanzien. Wanneer er geen oplossing is gekomen, zal ook de RBC-werknemersbond zich gaan beraden over een eventueel actiemodel.

De werknemersbond bij de DSB-bank eist een salarisverhoging van 10 procent. Volgens voorzitter Robby Berenstein van de vakcentrale C-47, is deze eis afgezet tegen de ‘zeer’ positieve resultaten van de DSB, de grootste bank in het land. Berenstein zegt dat bij twee andere financiële instellingen, Assuria en de Volks Crediet Bank (VCB) er loonaanpassingen zijn gegeven van respectievelijk 9,2 en 8 procent. De werknemersbond bij de RBC-bank, zegt verbaasd te zijn dat de grootste bank van Suriname, zich niet wenst te houden aan gemaakte afspraken over de collectieve arbeidsovereenkomst van 2013 en aan goed werkgeverschap.

Volgens de werknemers bij de RBC-bank is het juist door de inzet van hun collega’s dat de DSB-bank hogere winsten heeft weten te realiseren.
Volgens de RBC-bond heeft de directie van de DSB geen enkele financiële reden om niet tegemoet te komen aan de rechtvaardige eis van 10 procent verhoging. Met deze ondersteuning van de RBC-bond worden alle leden opgeroepen waakzaam te zijn en verdere berichtgeving af te wachten. Voorzitter Willy Rodriques van de RBC-bond zegt aan Starnieuws dat het de bedoeling is dat ook bij deze bank om een loonsverhoging wordt gevraagd. Hierover zijn directie en bond in onderhandeling.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May