Brug Wulfinghstraat opgeleverd
27 May 2013, 16:00
foto
De brug over de Wulfinghstraat is officieel opgeleverd vandaag. (Foto: Raoul Lith)


Het aannemingsbedrijf Haukes en ingenieursbureau Rustwijk & Rustwijk hebben vandaag tijdens een korte ceremonie de brug over de Wulfinghstraat opgeleverd. De nieuwe brug, met meer draagcapaciteit, is ruimer en volgens de technici duurzaam. Opdrachtgever minister Ramon Abrahams van Openbare Werken zegt dat een nieuwe brug noodzakelijk was om vernieuwing te brengen én ook om de verkeersdruk op te kunnen vangen.

De oude brug is ruim honderd jaar terug gebouwd, maar vertoonde verzakkingen en er was stortingsgevaar. De twee bedrijven hebben ruim zes maanden over het project gedaan, waarvan 3,5 maand de bouw van de nieuwe brug heeft geduurd. Daarvoor is een noodbrug aangelegd om het verkeer in die periode toch nog op te vangen. Abrahams zegt dat de nieuwe brug vrijwel onderhoudsvrij is. De brug is ongeveer tien meter breed, bijna het dubbele van de oude. Dit maakt dat het beschrijven van bochten makkelijker kan plaatsvinden.

Bij de oplevering heeft districtscommissaris Mohamad Kasto er op gewezen dat Openbare Werken zorgt voor het bouwen van bruggen en afwatering, maar dat er ook een bijdrage van de gemeenschap wordt gevraagd om de kreken en lozingen schoon te houden. “Drie petflessen zijn al voldoende om te zorgen dat de lozingen verstopt raken”, zei Kasto. Abrahams deelde mee dat meerdere bruggen aangepakt moeten worden en hoopt het komend jaar van de regering veel meer financiële middelen daarvoor te krijgen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May