Druk bezochte kinderboekenfestival nodigt uit tot meedoen
27 May 2013, 14:30
foto
Kinderen bij het Jeugdjournaal op bezoek. (Foto: René Gompers)


Bussen reden de hele morgen af en aan op het KKF-terrein. Zij haalden kinderen op, of zetten ze af. Meer dan 5000 kinderen hebben de eerste dag van het Kinderboekenfestival bezocht. De officiële opening wordt vandaag om 17 uur verricht in aanwezigheid van de First Lady. Na de districten Sipaliwini en Commewijne is nu Paramaribo aan de beurt. Het festival is bedoeld om het lezen te bevorderen.

Het festival bestaat uit een scholenprogramma en een algemeen programma. Het scholenprogramma houdt in dat de scholen tussen 8 en 13 uur in klassenverband het festival aandoen. “We zijn het scholenprogramma eerder gestart, omdat we zoveel mogelijk kinderen willen bereiken”, geeft Margerie Stakel-Telgt, algemeen projectcoördinator aan. “Hoe meer kinderen, hoe beter het thema en de slogan tot uiting komen.” Het thema van het festival is ‘Welzijn’ en de slogan is 'Met mijn eigen idee werk ik goed mee, zodat ik zelf ook welzijn beleef.'

Veel te beleven
Er zijn meer dan honderd activiteiten waar de kinderen aan kunnen meedoen. Naast het lezen en alles wat daarmee samengaat, kunnen de kinderen ook leren over de geschiedenis van de Surinaamse munt, een nieuwe taal leren spreken, het belang van sparen en verzekerd zijn inzien, kennis opdoen over flora en fauna, computertechnologie en grondstoffen.

“Het festival is zo opgezet dat de kinderen hun ideeën en wensen op elk gebied kenbaar kunnen maken”, legt Telgt uit. “Het bedrijfsleven is goed vertegenwoordigd en er doen dit keer drie mediabedrijven mee.” Het Jeugdjournaal, de Ware Tijd en de SRS hebben elk een stand waar de kinderen inzicht krijgen in het mediagebeuren. Zij mogen ook ‘live’ reportages maken.

René Gompers

Om 17 uur wordt het festival door de kinderen geopend. De beurs duurt tot en met 1 juni.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May