Bajnath: Dijk is nationale zaak
27 May 2013, 22:30
foto
Ramon Bajnath van Stichting Bedevaartsoord Weg naar Zee pleit voor snelle bouw dijk.


Ministers, assembleeleden en de aannemers die heel veel verdienen aan de werkzaamheden die aan hen worden gegund, moeten bijdragen aan de dam te Weg naar Zee. “De dijk is een nationale zaak en reden genoeg voor elke Surinamer om een bijdrage te leveren,” schrijft Ramon Bajnath aan president Desi Bouterse.

Bajnath is voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord Weg naar Zee. Hij doet het voorstel aan de president dat het staatshoofd en zijn ministers elke maand SRD 15.000 en de assembleeleden SRD 10.000 bijdragen. “Want tijdens politieke campagnes is toch altijd gezegd dat zij echte nationalisten zijn en dat Suriname hen dierbaar is.”

De briefschrijver vindt dat er een campagne moet beginnen en is ervan overtuigd dat de meeste Surinamers zullen bijdragen. De dijk die de groentetuin van Suriname beschermt is zeven kilometer en dreigt weg te spoelen. “Door een actie van drie maanden kan het alvast worden beschermd, zodat de bevolking van Suriname is gegarandeerd van groenten.”

Zeven tot acht jaar
Tijdens de speciale assembleevergadering op 23 mei heeft minister Ramon Abrahams van Openbare Werken gezegd dat er een studie zal worden gemaakt en er naar middelen zal worden gezocht voor de dijk te Weg naar Zee. Bajnath wijst erop dat er al een studie is gemaakt door het ingenieursbureau Sintec voor een ringdam voor Paramaribo. Hij vraagt zich af waarom er weer een andere studie gemaakt moet worden.

Een nieuwe studie en het bouwen van een permanente dijk zal volgens minister Abrahams zeven tot acht jaar duren “en dan is het Weg naar Zee-gebied zee geworden,” schrijft Bajnath in een open brief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May