Bond DSB is wachten beu
27 May 2013, 09:27
foto
Robby Berenstein


De personeelsbond bij de DSB is al drie maanden in onderhandeling met de bankdirectie over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) en er is geen schot in de zaak. In een vergadering donderdag had de bond de directie een ultimatum gesteld dat vannacht om 00:00 uur is verstreken.

Na het ultimatum had de bankdirectie geen contact opgenomen met het bondsbestuur,maar is gestapt naar de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. Robby Berenstein, voorzitter van de bond bij DSB, heeft in de vergadering vanmorgen uitleg gegeven over de stand van zaken.

Ofschoon de Bemiddelingsraad had gevraagd om de bijeenkomst vanmorgen niet te houden, heeft de bond ervoor gekozen zijn leden te informeren, “omdat zij recht hebben op informatie.”

Reële verhoging
Berenstein zegt dat er redelijke eisen zijn gesteld en dat de bank het vermogen heeft om een salarisverhoging te geven aan haar personeel. Hij heeft erop gewezen dat twee financiële instellingen al salarisverhogingen tussen de 8 en 9 procent hebben toegekend. De DSB-bond vraagt om een verhoging hoger dan de inflatie van 5 procent.
De vakbondsman zegt geen genoegen te nemen met alleen een inflatiecorrectie. Hij vindt dat de bank moet werken aan een reële verhoging van het salaris van haar personeel.

De DSB heeft vorig jaar toen de inflatie hoog was, 15 procent, haar personeel een inflatiecorrectie en een eenmalige lumpsum gegeven. Berenstein hoopt dat er deze week nog een oplossing komt bij de Bemiddelingsraad. Volgend week maandag vergadert de bond weer met zijn leden.

Het personeel is intussen vertrokken naar zijn respectieve werklocaties en zal de dienstverlening vanaf 09:15 uur zijn hervat. Berenstein wijst erop dat de bankdirectie andere maatregelen kon hebben getroffen om haar klanten niet te duperen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May