Rvm heeft raadsvoorstel KMO-fonds aangehouden
27 May 2013, 07:00
foto


De raad van ministers (rvm) heeft nog geen groen licht gegeven aan het ministerie van Financiën om uitvoering te geven aan het fonds ter stimulering van Kleine- en Middelgrote Ondernemingen (KMO). De Volks Crediet Bank (VCB) die hiermee belast is, heeft ondernemers de afgelopen week geïnformeerd over het fonds. Alle werkgeversorganisaties zijn boos over de voorwaarden en ook over de ingangsdatum van de hervormingen bij de douane.

De werkgeversorganisaties hebben een spoedonderhoud aangevraagd met minister Adelien Wijnerman van Financiën. Starnieuws verneemt dat tot zondagavond Wijnerman nog niet gereageerd had op de spoedbrief van vrijdag. De organisaties gaan ook ervan uit dat alles reeds beslist is over het fonds, omdat de VCB al advertenties hierover heeft geplaatst.

Er wordt 35 miljoen beschikbaar gesteld om kleine en middelgrote ondernemingen te stimuleren. De ondernemers vinden de voorwaarden te zwaar. Er wordt 9% rente gevraagd. Hiervan is 2.25% voor de VCB. Bovendien moeten de ondernemers ook een onderpand hebben. De organisaties vinden dat op deze manier het ondernemerschap niet wordt gestimuleerd. Dit is ook de mening van vicepresident Robert Ameerali die uitgelegd heeft in de rvm waarom deze voorwaarden niet gehanteerd kunnen worden. Het raadsvoorstel is aangehouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May