Robben schiet Bayern naar Champions League winst
25 May 2013, 18:30
Arjen Robben, maker van het winnende doelpunt.

Bayern Munchen heeft zojuist de Champions League gewonnen. De Duitse kampioen wist met 2-1 te winnen van het eveneens Duitse Borussia Dortmund, na een 0-0 ruststand.

Borussia Dortmund begon heel goed aan de wedstrijd en ging vol in de aanval, maar verzuimde keer op keer doelman Manuel Neuer te passeren. Bayern daarentegen begon ietwat aftastend en loerde meer op de counter en probeerde via spelhervattingen de tegenstander te verslaan. Arjen Robben miste in de eerste speelperiode twee opgelegde kansen.

Na de rust bepaalde Bayern het spel en kwam na een kwartier via Mandzukic op voorsprong. Borussia ging in deze fase vol in de aanval op zoek naar de gelijkmaker en werd beloond toen Gundogan in de 68ste minuut een toegekende strafschop benutte. Even zag het ernaar uit dat de wedstrijd verlengd zou worden, maar toen sloeg Arjen Robben in de 89ste minuut toe. De Nederlander liep goed door, ontving het leder van Ribery en plaatse het achter doelman Weidenfeller. Borussia Dortmund kwam tijd tekort om een verlenging te forceren en moet genoegen nemen met de tweede plaats.