Aquatoerisme belicht in Saramacca
25 May 2013, 21:00
foto
Minu Parahoe houdt een presentatie over 'aquatoerisme'


Overal in het land wordt er geprobeerd om de toerismesector een boost te geven. Zo staat het district Nickerie bekend om het Bigipan gebied en de rode ibissen. Het district Coronie heeft als kenmerk kokospalmen en nu wordt er gewerkt aan leguanenteelt. Ook het district Saramacca heeft potentie. Er wordt gedacht aan 'aquatoerisme'. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

Minu Parahoe, project coördinator van het kustgebied, hield een presentatie over aquatoerisme. Bij deze presentatie is het resultaat van het Bigipan beheersgebied gepresenteerd. Volgens Parahoe beschikt het district over sterke elementen zoals, de sportvisserij (rivier), de visgaten die verhuurd worden, de zeekoeien, de otters en de verschillende vogelsoorten waaronder de rode ibis, de wiswisi en de lepelbek. Daarnaast wordt het ondernemerschap in het district ook bevorderd, want de lokale gemeenschap zal ook profijt hiervan hebben.

Ramdhani vindt het belangrijk dat de gemeenschap ook geïnformeerd wordt over de mogelijkheden van toerisme. Het ligt in de bedoeling dat de dc personen identificeert om mee te doen aan de verschillende trainingen, die in de komende periode verzorgd zullen worden. Het gaat om trainingen waarbij ambtenaren en particulieren mee kunnen doen. Ook mensen die werkloos zijn, kunnen deze trainingen volgen. Met de opgedane kennis kunnen zij later hun brood in de toerismesector verdienen. Ramdhani kijkt verheugd naar de resultaten van het project uit. Ook juicht hij elke vorm van ontwikkeling toe.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May