Champions League sensatie in London
25 May 2013, 14:50
foto


Bayern Munchen en Borussia Dortmund zullen vandaag gedurende negentig minuten uitvechten wie de beker met de grote oren mag heffen. Vele ogen zullen vanaf kwart voor vier Surinaamse tijd gericht zijn op de verrichtingen van de Duitse toppers in het Wembley stadion in London. Het wordt een historische geheel Duitse finale.

Bayern Munchen is de torenhoge favoriet voor het behalen van Champions League succes. De Duitse landskampioen maakt voor de derde keer in vier jaren haar opwachting in de finale van dit prestigieuze toernooi. Ook het bereiken van de finale waarbij Barcelona over twee wedstrijden met 7-0 werd vernederd, draagt bij aan deze status. Met sterren als Arjen Robben en Frank Ribery zal er alles aan gedaan worden om de felbegeerde beker te bemachtigen.

Borussia Dortmund kreeg de finaleplek ook niet in de schoot geworpen. In de halve finale werd zij gekoppeld aan Real Madrid. Deze hindernis werd met succes genomen. De tweeluik verliep niet gemakkelijk, maar naar wens voor de Duitse semi-kampioen. Met de uiterst gevaarlijke Robert Lewandowski in de spits, maakt de ploeg uit Dortmund een goede kans om met de eer te strijken.

De recentste krachtmeting tussen deze twee topploegen enkele weken geleden op 3 mei, eindigde onbeslist. Al met al zijn de ingrediënten voor een goede finale aanwezig.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May