Pier Groningen wordt gerenoveerd
25 May 2013, 02:00
foto


De pier, gelegen naast Theehuisje te Groningen, wordt gerenoveerd door aannemer Frank Rodrigues. De werkzaamheden zullen over een week worden opgeleverd. Deze pier verkeerde in een slechte staat en moest op korte termijn hersteld worden. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws.

“Gelet op de verschillende hoogtijdagen de komende maanden, zoals 140 jaar Hindostaanse Immigratie, 150 jaar Keti Koti, Carifesta 2013 en 160 jaar Chinese Immigratie, kon de renovatie niet langer uitgesteld worden. Velen zullen het district aandoen en gebruik maken van deze faciliteit.
De pier is erg belangrijk, omdat er botenrace en watersport in het programma zijn opgenomen”, deelt Ramdhani mee. Deze pier zal door de Watersportvereniging The Friends als basis gebruikt worden voor de de watersportactiviteiten tijdens deze dagen, legt de dc uit.

De aannemer is geen onbekende voor het districtscommissariaat en heeft eerder projecten opgeleverd. In de afgelopen jaren heeft hij verschillende steigers te Kalebaskreek, Losi Bong en Tottikamp opgezet in het district. Ramdhani vindt het heel belangrijk dat deze pier vóór de hoogtijdagen hersteld is. De dc zegt dat bij de watersportactiviteiten ook boothouders van Saramacca met een 40 pk motor zullen deelnemen. Ook toeristen die het district aandoen, maken gebruik van deze pier.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May