Ouders van kinderen met Downsyndroom delen ervaringen
24 May 2013, 17:30
foto


Ouders van kinderen met het Downsyndroom zullen tijdens een bijeenkomst met lotgenoten, ervaringen met elkaar kunnen delen en informatie krijgen van deskundigen over de afwijking. Marian van Kats zal de inleider zijn. Het is voor het eerst dat een dergelijke ontmoeting wordt georganiseerd. Over het algemeen heerst er een taboe in de gemeenschap over het syndroom van Down.

Het is de bedoeling dat de ouders maandelijks bij elkaar komen en worden geïnformeerd. Vooral ouders hebben het er moeilijk mee dat hun kind er anders uitziet, voelen zich vaak schuldig, worden vreemd bekeken door familie en buurt en weten niet goed hoe met hun kind om te gaan. “Door het onderling contact kunnen zij van elkaar leren en merken dat ze niet alleen zijn”, zegt het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB), dat de meeting organiseert.

Jaarlijks worden in Suriname enkele kinderen met het Downsyndroom geboren. In de volksmond worden in plaats van Downsyndroom (of syndroom van Down) ook wel de termen 'mongolisme', 'mongooltjes' of 'mongoloïde mensen' gebruikt.

Plaats bijeenkomst: CBL-gebouw, Rode Kruislaan. Datum: maandag 27 mei. Tijd: 17:00u – 19:00u.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May