Wielren Unie houdt instuif te Commewijne
25 May 2013, 04:00
foto
Het af te leggen parcours (Foto: SWU)


Tamanredjo, Commewijne is vanmorgen het toneel van een wielreninstuif. De Surinaamse Wielren Unie (SWU) stelt in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken en Team Dorp, districtskinderen zo in de gelegenheid kennis te maken met de georganiseerde wielrensport. Kinderen in de leeftijd van 8-20 jaar mogen het al fietsend opnemen tegen hun leeftijdsgenoten uit andere districten.

Dat het ministerie serieus van plan is alle districten met sport te ontsluiten, blijkt uit het feit dat koste nog moeite wordt gespaard om de verschillende takken van sport naar de districtskinderen te brengen. Zo zijn medewerkers van de afdeling Onderzoek Informatie en Kadervorming donderdag naar Commewijne getogen om de schooljeugd te informeren en warm te maken voor deze activiteit. Naar Starnieuws verneemt, zal minister Ismanto Adna ook aanwezig zijn bij de instuif.

Het ligt in de bedoeling om bij voldoende animo, in navolging van atletiek, ook wielrennen te decentraliseren. De Cubaanse wielrentrainer zal ingezet worden om de op te richten plaatselijke wielrenvereniging deskundig te begeleiden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May