Slapende bestuurder veroordeeld
24 May 2013, 03:00
foto


Biel F. (22) kreeg van rechter Danielle Karamatali een jaar celstraf opgelegd waarvan zes maanden voorwaardelijk, met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De man kreeg een proeftijd van drie jaren en een geldboete van SRD 750 of hechtenis van vier weken. Op 16 februari 2013 reed hij een voetganger aan de Brownsweg aan. Hij is niet in het bezit van een rijbewijs en was in slaap gevallen.

Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, merkte op dat de veroordeelde plaats nam achter het stuur, terwijl hij veel slaap had. De Brownsweg is niet verlicht en hij was erg vermoeid. Zijn vriendin wilde het voertuig besturen, maar Biel F. weigerde dit. Tijdens het besturen van het voertuig viel hij in slaap en belandde op het andere weggedeelte en trof het slachtoffer op het voetpad. Het slachtoffer liep hierdoor zware letsels op.

Tjin Liep Shie verklaarde de veroordeelde onbevoegd en onbekwaam. Zijn handelen noemde de officier onverantwoordelijk. Gezien zijn jeugdige leeftijd adviseerde de rechter hem om na zijn gevangenschap zijn rijbewijs alsnog te behalen. Karamatali legde straf, conform de eis van Tjin Liep Shie op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May