Rijden onder invloed afgestraft met een jaar cel
24 May 2013, 05:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft een straf van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest opgelegd aan Ouwens K. Hij reed onder invloed van alcohol en heeft zware lichamelijke letsels toegebracht aan een slachtoffer. De keuring van de auto was vervallen. Hiervoor heeft hij een boete van SRD 150 gekregen oftewel een week hechtenis. Daarnaast wordt zijn rijbewijs voor een jaar ingetrokken.

Op 11 februari van dit jaar veroorzaakte de veroordeelde een aanrijding in het district Para. Volgens hem reed hij met een snelheid van 60 km/u. Deze snelheid was niet toegestaan. De aanrijding vond half tien ‘s avonds plaats en de straat was niet verlicht. Ouwens K. had slecht uitzicht, omdat het ook nog regende. Hij zag de voetganger te laat.

Het slachtoffer werd 20 meters meegesleept. Volgens officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, was de dader niet in staat het voertuig te besturen, omdat er tweemaal de toegestane hoeveelheid aan alcohol aangetroffen werd bij de blaastest. Ook de schade aan het voertuig geeft aan wat voor slag het slachtoffer gehad heeft, merkte Tjin Liep Shie op. De rechter veroordeelde conform de eis van de officier.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May