DOE gaat niet in op gezamenlijke persconferentie oppositie
24 May 2013, 08:30
foto


De politieke organisatie Democratie voor Ontwikkeling en Eenheid (DOE) is niet ingegaan op de uitnodiging van andere oppositionele partijen om een gezamenlijke persconferentie te houden vrijdag. Het Nieuw Front en de Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) maken vandaag een evaluatie over drie jaar verkiezing.

Carl Breeveld, voorzitter van DOE, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, die ook coördinator is van het Nieuw Front, hem hierover heeft gesproken. Breeveld merkt op dat binnen het congres van de partij of het bestuur niet over deze kwestie is gesproken. Het ging om een informele vraag. DOE neemt een onafhankelijke positie in en op grond hiervan is de partij niet ingegaan op de informele uitnodiging van het Nieuw Front.

Ronny Asabina, fractieleider van de BEP, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat een gezamenlijke persconferentie niet betekent dat er een formele samenwerking is aangegaan met het Nieuw Front. "Die vraag is niet aan de orde. Wij zouden graag hebben dat DOE ook zou meedoen, maar er is negatief gereageerd hierop", zegt Asabina.

De oppositionele partijen merkten op dat in de afgelopen drie jaar er zich veranderingen hebben voorgedaan in de samenstelling van de regering. Zij vinden het zinvol een terugblik te werpen op het verloop van het regeren, de afgelopen drie jaar. Besloten is de presentatie van deze evaluatie te houden in de vorm van een persconferentie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May