Evacuees Cotticagebied kunnen nog niet terug
22 May 2013, 17:00
foto
De situatie in Akale Kondre vandaag.


De ruim drie honderd gezinnen die worden opgevangen in het Ronnie Brunswijk stadion en andere plaatsen, zullen nog enkele dagen daar moeten blijven. Het water in diverse dorpen is iets gezakt, maar de situatie is nog ernstig, zegt assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) aan Starnieuws. Vooral Akale Kondre is er ernstig aan toe.

Parlementaire delegaties zijn naar verschillende gebieden gegaan om zich te oriënteren. President Desi Bouterse is vandaag toch nog naar het Cotticagebied geweest. Hij heeft onder andere te Ricanou Mofo gesproken met bewoners. Hun landbouwgewassen zijn vernietigd door de vele regens. De Cotticarivier is buiten haar oevers getreden. De president heeft de mensen een hart onder de riem gestoken en hulp beloofd.

Bee zegt dat het water niet zo vlot wegtrekt, maar de situatie is zich wel aan het verbeteren. Veel woningen zijn nog onder water. De schade is nog moeilijk vast te stellen. De Nationale Assemblee zal donderdag een speciale vergadering beleggen over de situatie. De regering zal dan ook aangeven welke maatregelen er getroffen zullen worden om de mensen die in nood zitten, tegemoet te komen. In de delegatie van Bee bevonden zich ook de assembleeleden Guno Castelen, Arthur Tjin-A-Tsoi, Rudolf Zeeman, Remi Tarnadi, Refano Wongsoredjo, Waldi Ajaiso en Ramses Kajoeramari.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May