President niet meer naar Cotticagebied gegaan
21 May 2013, 16:38
foto
Mensen gooien troep in kreken, waardoor het overtollige water nog moeilijker kan afvoeren.


In De Nationale Assemblee is er vanmiddag aandacht besteed aan de wateroverlast. Diverse assembleeleden hebben hun bezorgdheid geuit over de situatie in het land. Morgen zal een delegatie van het parlement zich oriënteren in diverse gebieden die te lijden hebben van de situatie. Ook vicepresident (vp) Robert Ameerali deelde mee dat de regering alle aandacht besteedt aan het probleem.

Ameerali zei dat president Desi Bouterse zich persoonlijk oriënteert in het Cotticagebied. Hij zou vanmorgen naar het gebied zijn vertrokken. Starnieuws verneemt echter dat het staatshoofd op het laatste moment niet is vertrokken. Hij stond op het punt om weg te gaan, maar had ineens last van zijn oog en moest naar de arts. Een delegatie is wel gegaan naar het gebied. Ministers die te maken hebben met het probleem, zijn in het veld, daarom zijn ze volgens de vp niet aanwezig in het parlement.

Terugkerend probleem
Onderkend wordt dat het om een steeds terugkerend probleem gaat. Het gaat volgens de vp om een situatie die al heel lang speelt. Er zijn genoeg oplossingsmodellen, maar deze kunnen niet in een korte tijd worden gerealiseerd. Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) merkte op dat ruim driehonderd gezinnen opgevangen zijn in Marowijne. Het bezoeken van de school zal ook een probleem worden door de situatie.

Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) pleitte voor het voeren van crisismanagement. Bee, Jogi en André Misiekaba merkten op dat mensen veel schade ondervinden van de situatie. Donderdag zullen voorstellen worden besproken hoe het probleem acuut aan te pakken. Misiekaba wees er ook op dat burgers debet zijn aan de situatie door petflessen en andere spullen her en der te dumpen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May