Componist/arrangeur Frits Djodikromo heengegaan
21 May 2013, 18:30
foto
Frits Djodikromo


Frits Djodikromo, mede-componist van de Suripop liederen ‘Sikrit Lobi’ en ‘Me mis’ yu’ is vanmorgen op 47-jarige leeftijd overleden. De liederen componeerde hij in samenwerking met Frankie Martodikromo. Ook ‘Te neti fadong’ behoorde tot zijn werken. Het ging al enige tijd niet goed met zijn gezondheid. Djodikromo laat een vrouw en vier kinderen achter. Over zijn uitvaart volgen nog nadere bijzonderheden.

Djodikromo was productiemedewerker van de Communicatie Unit van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor deze afdeling en het programma Biza-Magazine deed hij het audio/technisch deel van de werkzaamheden. De tune van dit programma staat ook op zijn naam. Djodikromo heeft gewoond aan de De Craneweg in Wanica. Daar had hij zijn eigen studio.

Djodikromo was vooral in muziekkringen bekend als componist/arrangeur. Zijn eerste arrangement deed hij voor Trees Ralim en hij heeft hierna verschillende Pop Jawa en Gospel Djawa producties van muziek voorzien. Hij heeft veel bekende Surinaamse artiesten en muziekgroepen geadviseerd en nummers voor hen gearrangeerd. Hij was een liefhebber van de gitaar en de piano en bespeelde deze instrumenten goed. Bij de laatst gehouden algemene, vrije en geheime verkiezingen, componeerde hij het strijdlied ‘Paling jempol’ voor de politieke partij Pertjaja Luhur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May