Vijay Chotkan: 'Parlementariër bouwt op onderhoudsstrook'
21 May 2013, 12:00
foto
Openbare Werken graaft de inrit open van assembleelid Martha Djojoseparto aan de Indira Gandhiweg. (Foto: Wanita Ramnath)


Vijay Chotkan van het ministerie van Openbare Werken zegt dat parlementariër Martha Djojoseparto (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) op de onderhoudsstrook heeft gebouwd aan de Indira Gandhiweg. Hij constateert dat de parlementariër gebouwd heeft op de oude Indira Gandhiweg, terwijl de bouwvergunning dit niet toelaat. Volgens Djojoseparto heeft zij zich gehouden aan de vergunningsvoorwaarden.

Chotkan zegt aan Starnieuws dat de bouwwerkzaamheden bij de buren gestopt zijn, omdat die ook verkeerd bezig waren. Bij het bouwen moet er rekening worden gehouden met de onderhoudsstrook, omdat de overheid bij eventuele uitbreidingen aan de weg, dat stukje moet kunnen gebruiken. Volgens Chotkan heeft de parlementariër erbuiten gebouwd.

Normale weg bewandeld
Djojoseparto deelt mee dat zij de normale weg heeft bewandeld en dat zij net als anderen dezelfde rechten en plichten heeft. Volgens haar is ze haar boekje niet te buiten gegaan, maar heeft zich stipt gehouden aan de vergunningsvoorwaarden. Op de vraag of Djojoseparto bereid zal zijn het gebouw gedeeltelijk af te breken, indien blijkt dat ze op het onderhoudsstrookje gebouwd heeft, verklaart zij dat ze eerst daarover moet nadenken. “Een investering zit hieraan vast en ik heb mij gehouden aan de bouwregels. Het is niet zo dat dit mocht, omdat ik parlementariër ben”, benadrukt Djojoseparto.

Buurman Regillio Leter denkt er anders over. Leter moest zijn bouwwerkzaamheden stoppen, omdat hij op het onderhoudsstrookje bouwt. Hij vraagt zich af, waarom zijn buurvrouw Djojoseparto wel mag en hij niet. “Ik vind dit onrechtvaardig. Als je politieke belangen dient, dan mag het waarschijnlijk wel”, meent Leter. Chotkan merkt op dat hij de vergunningsvoorwaarden zal natrekken.
Districtscommissaris van Wanica, Rawien Jiawan, zegt dat hem deze klachten ook bereikt hebben. Hij zal de bevoegde instanties vragen om na te gaan wie wel of niet foutief gebouwd heeft.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May