DAE vecht vliegverbod Venezuela aan
21 May 2013, 00:00
foto


DAE beschouwt het verbod van de Venezolaanse vliegautoriteit Inac als een schending van de bilaterale overeenkomst tussen Curaçao en Venezuela. De in ongenade gevallen vliegmaatschappij spreekt van “misbruik van de administratieve kracht van functionarissen.”

Inac (Venezuela Civil Aviation Authority) heeft DAE verboden te vliegen op Venezuela. Volgens de luchtvaartmaatschappij heeft Inac een aantal platforminspecties uitgevoerd van DAE-vliegtuigen. Geen van de bevindingen zouden volgens DAE de veiligheidsrisico’s om te vliegen overschrijden. In een verklaring zegt DAE onder andere dat de inspecteurs niet bekend zijn met de vliegtuigen.

De Venezolaanse luchtvaartwaakhond vindt echter dat de vliegtuigen van DAE dusdanige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, dat een onmiddellijke schorsing noodzakelijk was. DAE verwerpt deze ongefundeerde bewering van de zijde van Inac en beweert dat zijn vliegtuigen luchtwaardig zijn, geïnspecteerd zijn door de Curaçao Civil Aviation Authority (CAA) en het absolute vermogen hebben om hun taken veilig en legaal uit te voeren.

'Handeling Inac vreemd'
“Inac beschuldigt DAE dat hij zijn vliegschema naar Venezuela niet nakomt, terwijl Inac op hetzelfde moment weigert om extra toestellen toe te voegen aan de lijst van geregistreerde vliegtuigen die al door de Curaçaose Autoriteit zijn aanvaard,” zegt DAE. Het vliegbedrijf heeft recent drie MD 83-toestellen toegevoegd aan zijn vloot.

DAE vindt de handelingen van de Inac vreemd. Er is volgens de vliegmaatschappij geen enkele gerechtvaardigde of legitieme verklaring voor haar schorsing, anders dan een doelgerichte handeling met de intentie om de commerciële belangen van DAE in Venezuela schade toe te brengen. De onderneming daagt Inac uit om elke willekeurige toestel van DAE te laten inspecteren door onafhankelijke deskundigen en een legitiem veiligheidsprobleem te ontdekken.

“We zullen elke optie en beschikbare rechtsmiddel aangrijpen om onze passagiers, onze reputatie en onze medewerkers op zowel Curaçao en in Venezuela te beschermen,” zegt DAE. De bescherming van zijn commerciële belangen in Venezuela, zal hij niet beperken tot schadevergoeding door Venezuela en degene die aansprakelijk is voor de schade aan DAE.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May