Twee jaar cel voor medeplichtigheid aan diefstal
21 May 2013, 08:00
foto


Patrick P. hoorde aan dat hij twee jaar de bak in moet. De tijd in voorarrest doorgebracht, wordt hiervan afgetrokken. Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft hem schuldig geacht voor diefstal middels geweld. Samen met anderen heeft hij twee winkeliers beroofd op 22 juni 2012.

De verdachte gaf toe dat hij geholpen had om de goederen in te lossen in een boot. “Maar, ik zweer, ik heb geen beroving gepleegd. Voor deze diensten heb ik euro 200 ontvangen. Ik heb gezien dat drie gemaskerde mannen naar binnengingen en één had penba doti op zijn gezicht gezet. Daarna hoorde ik ze een schot lossen en ik raakte in paniek. Ik zat in de boot te wachten”, beweerde Patrick P.

Officier van justitie, Roy Elgin, vroeg aan Patrick P. hoe hij aan alle details gekomen is, indien hij niet bij de beroving betrokken was. Bovendien wist hij al een dag van te voren dat de winkeliers beroofd zouden worden. Hij kon de gemeenschap, de politie of derden op de hoogte hiervan stellen. Dat hij onder dwang de handelingen moest plegen, komt volgens Elgin niet geloofwaardig over. Hij ontving ook nog 200 euro voor zijn diensten. Hij achtte de diefstal, het sjouwen van gestolen goederen, wettig en overtuigend bewezen. De zaak zal op 30 mei voortgezet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May