Penitentiaire ambtenaren stapje voor in Caribische regio
20 May 2013, 18:30
foto
Participanten van de training 'Mass Casualty Management' die vandaag is gestart in Nickerie.


Penitentiaire ambtenaren in Suriname zijn een stapje voor op hun collega’s in de Caribische regio. Ze nemen deel aan de ‘Mass Casualty Management’-training in Nickerie.

Gedurende vijf dagen leren de participanten hoe ze met elkaar in groepsverband moeten samenwerken met de diverse actoren binnen het Emergency Response System (ERS). Niet alleen de medische dienst rukt uit, maar alle actoren werken tegelijk samen met elkaar. De deelnemers leren hoe ze moeten omgaan met de situatie als zich een grote ramp voordoet. Vanaf het moment van de melding tot het zo snel als mogelijk redden van levens in georganiseerd verband krijgen de deelnemers voorgeschoteld.

Deze training wordt voor de eerste maal in Nickerie gehouden. Eerder zijn er twee andere trainingen in First Responders en Emergency Medical Technician verzorgd. De MCM-training zal landelijk worden gehouden. Het ministerie van Volksgezondheid draait deze bijscholingen samen met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR). Op de laatste dag van de vijfdaagse training die vandaag is gestart, wordt vrijdag afgesloten met een nachtoefening.

Veertig personen nemen deel aan deze training. Bij de afsluiting zaterdag, zullen de deelnemers een international certificaat in ontvangst mogen nemen, die drie jaar geldig is.

Hulpverleners binnen het ERS inclusief werkers uit de gezondheidzorg, het Korps Politie Suriname, het Korps Brandweer Suriname, het Nationaal Leger, ondersteunende diensten, de medische sector, Rode Kruis, districtsteams en de penitentiare ambtenaren volgen de training. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de bijscholing samen met de Pan Amerikaanse Gezondheidsorganisatie en het NCCR georganiseerd.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May