Pinas schenkt eerste levensbehoeften aan dorpelingen
20 May 2013, 06:00
foto
Minister Falisie Pinas oriënteert zich in dorpen langs de Cotticarivier. (Foto: TCT)


Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft zaterdag enkele van de ondergelopen dorpen langs de Cotticarivier bezocht. Hij heeft hen goederen geschonken. Als eerst deed de bewindsman het dorp Benatimofo aan, waar de dorpelingen met al hun huisraad in een recreatiezaal zijn ondergebracht. Baby's, kinderen en volwassenen bivakkeren reeds vijf dagen daar.

Ouders beklagen zich erover dat hun kinderen de school niet kunnen bezoeken.
Ook vrezen zij het uitbreken van ziektes. In een korjaal werd Pinas rondgeleid.
De bewindsman zei dat aan het werk van de natuur niets gedaan kan worden, doelend op de hevige regens van de afgelopen dagen. Hij riep de dorpelingen op de moed niet op te geven, maar samen te werken aan oplossingen voor betere tijden. De minister zei aan de bewoners met hen mee te leven.
Om de nood te verzachten schonk de minister de mensen levensbehoeften zoals water, rijst en vlees, meldt de voorlichting van TCT.

Pinas stopte ook te Akalekondre en Ricanau Mofo waarna hij de dorpelingen die in het Brunswijk stadion zijn ondergebracht, bezocht. Zij hebben op de minister het beroep gedaan binnen de regering mogelijkheden te bekijken om naar hogere gebieden te verhuizen. Ook beklaagden zij zich erover dat zij sinds hun evacuatie verstoken zijn van radio en televisie. Pinas beloofde aandacht te zullen besteden aan de grieven van de mensen. Ook zij kregen levensbehoeften aangeboden van de bewindsman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May