Surinaams jeugdparlement model in de regio
19 May 2013, 04:00
foto
Sport- en Jeudminister Adna luistert aandachtig naar diens ambtgenoot Winston Williams Jr. uit Antigua en Barbuda.


Minister Winston Williams Jr. van Onderwijs, Sport, Jeugd en Gender van Antigua en Barbuda is ingenomen met het model van het Surinaamse Jeugdparlement. Hij vraagt Suriname een adviserende rol te vervullen bij het opzetten van een soortgelijk instituut in zijn land.

De directeuren John Sandriman en Michael Watson van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken hebben een presentatie gegeven van de beleidsgebieden en doelen van het ministerie over sport- en Jeugdzaken. Williams was onder de indruk van het gepresenteerde en hij gaf te kennen dat sport en jeugd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hij legde er zelfs de nadruk op dat de jeugd gestimuleerd moet worden om aan sport te doen, omdat het op lang termijn de kosten voor gezondheidsprogramma’s zal verminderen, meldt de voorlichtingsdienst van het ministerie.

Williams vindt dat daadwerkelijke integratie van landen in de regio bijzonder veel economische voordelen zal opleveren voor deze landen. Hij is ook ingenomen met het model van het Jeugdparlement en vraagt hierbij een adviserende rol te vervullen. Over het 'Millenium Development Goals ambassadeurs programma' stelt hij voor dat, voor het bereiken van de doelen (vóór 2015), de ambassadeurs van de regio de koppen bij elkaar moeten steken om gezamenlijk een beter resultaat uit te krijgen.

Regional Sports Academy
De bewindsman heeft ook een bezoek gebracht aan de Regional Sports Academy, waar hij op het universiteitscomplex een presentatie kreeg van de activiteiten van de academic department vanaf de start hiervan. Hij is bereid alle informatie mee te nemen om het te promoten.

Sport is erg belangrijk zegt hij, niet alleen voor een gezonde levensstijl, maar ook als economisch product. Daarbij noemde hij als voorbeeld sporttoerisme, met als spinoff effect een samenleving die zichzelf gezond houdt en een overheid die er aan verdient. Williams zal in de komende dagen ontmoetingen hebben met onder andere de georganiseerde sport en het Jeugdparlement.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May