Na dertig jaar weer training voor grondinspecteurs
19 May 2013, 06:00
foto
Minister Ginmardo Kromosoeto


Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) gaat na dertig jaren weer Grondinspecteurs trainen. Met een verkorte training wil RGB het tekort op de afdeling Grondinspectie wegwerken.

Minister Ginmardo Kromosoeto zegt aan Starnieuws dat hiermee de grote achterstanden in de afhandeling van grondzaken teruggedrongen kan worden. Het ligt volgens de bewindsman in de bedoeling om alvast de mensen te trainen om dan in het veld anderen on the job verder te scholen. Hij geeft aan dat in het district Nickerie dit proces al ingezet is met het aantrekken van een paar medewerkers voor RGB.
Voorlopig wordt het werk nog gecoördineerd vanuit Paramaribo. De Dienst der Domeinen en Grondinspectie zullen dan de verantwoordelijkheid hebben van de districten.

Kromosoeto zegt dat de instelling van een districtsafdeling van zijn ministerie in Marowijne in het verschiet ligt. De ressortraad van Albina heeft tijdens de laatst gehouden hoorzitting te Erowarte daartoe een dringend verzoek gedaan om ordening te brengen in het gronduitgifte beleid.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May