Sasur: Staat beschermt rovers en piraten
19 May 2013, 02:00
foto


Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur) vindt het een lachertje dat minister Edward Belfort de beschikking intrekt om de veiligheid van anderen te waarborgen. "In artikel 42 van de grondwet wordt er gesproken over staatsveiligheid. Deze wordt juist in gevaar gebracht door de minister door de beschikking in te trekken. Suriname zal weer te boek staan als een land van piraterij. Wij hebben het land juist van die positie verlost", zegt Prim Ramlal, voorzitter van Sasur aan Starnieuws.

Sasur is onmiddellijk in actie gekomen en zal alles in stelling brengen om de intrekking van de beschikking om te opereren als bemiddelingsbureau voor muziekauteursrechten, aan te vechten. "Alle licenties die wij gesloten hebben, zijn nu ongeldig, want onze beschikking is ingetrokken. De gevolgen zijn nu groter geworden voor de mediabedrijven. De organisaties die al een overeenkomst hadden met ons, riskeren nu ongewild een muziekverbod terwijl ze juist voorbeeldige ondernemers zijn.
De auteursrechten blijven gelden", zegt Ramlal.

Processen vervolgen
Ramlal merkt op dat Sasur diverse processen heeft gewonnen. Die zaken blijven geldig. Ook processen die gaande zijn, zullen niet worden ingetrokken. Sasur zal procederen tegen de intrekking en ook de schade verhalen op de staat Suriname door de intrekking van de beschikking. "Er is niet eens met ons gesproken over deze kwestie, terwijl het ministerie van Justitie en Politie een commissie heeft die toezicht op Sasur houdt", stelt Ramlal.

De Sasur-voorzitter vindt dat met dit besluit het ministerie mensen in bescherming neemt die de auteursrechten schenden. "Rovers en piraten worden beschermd. Hiermee wordt onze veiligheid met de voeten getreden", vindt Ramlal. Hij haalt aan dat omdat organisaties in het geweer zijn gekomen tegen Sasur en met acties dreigen, de minister besloten heeft de beschikking in te trekken. Ramlal vindt dat de gronden voor intrekking nergens op slaan. Daarom zal deze zaak niet zo gelaten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May