Overheid in het veld om wateroverlast aan te pakken
19 May 2013, 00:00
foto
De duikers aan de Indira Gandhiweg worden verwijderd om de verstopping op te heffen. (Foto: Wanita Ramnath)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft zich op diverse plaatsen in het land georiënteerd waar er sprake is van wateroverlast. In Para blijkt dat alle acht sluizen niet voldoen en dringend gerepareerd moeten worden. In Wanica zijn er veel te smalle duikers geplaatst en verstoppingen zijn de oorzaak van wateroverlast. Het blijkt ook dat veel landbouwers hun eigen lozingen niet opschonen.

Dit is een inventarisatie die een delegatie van Openbare Werken onder leiding van Vijai Chotkan heeft gemaakt in Wanica en Para. Hij werd in Wanica zaterdag vergezeld van districtscommissaris Rawien Jiawan en assembleelid Charles Pahlad (Mega Combinatie/NDP). Aan de landbouwers die enorm te lijden hebben van het overtollige water is ook gevraagd om hun lozingen op te schonen. OW heeft in verschillende gebieden in het land graafmachines ingezet om lozingen op te schonen, zegt Chotkan aan Starnieuws.

Voor de inrit van parlementariër Martha Djojoseparto (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) aan de Indira Gandhiweg is er veel werk verzet. De duikers bleken veel te smal te zijn, terwijl het water niet kon wegtrekken door verstoppingen. De inrit van het assembleelid is open gegraven om het ergste probleem te verhelpen. Voor een deel van de afwatering zijn ook de ministeries van Regionale Ontwikkeling en Landbouw, Veeteelt en Visserij verantwoordelijk. Er moet een integrale aanpak komen om de ontwatering vlot te doen verlopen. Chotkan zegt dat OW de sluizen van Para zal vervangen, maar Regionale Ontwikkeling zal het geld ter beschikking moeten stellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May