Para bereidt zich voor op komende vakantiedrukte
18 May 2013, 05:00
foto
Vertegenwoordigers van de vakantieoorden krijgen informatie van het districtscommissariaat Para.


Het districtscommissariaat van Para heeft met de verschillende recreatieoorden en belanghebbenden een onderhoud gehad met het oog op de komende grote vakantie. Vanuit het commissariaat zijn enkele minimale vereisten waaraan de oorden zich moeten houden, kenbaar gemaakt. Het gaat om tappunten, sanitatie, vuilnistonnen, parkeerplaats, life guards en een nooduitgang voor calamiteiten, somt bestuursopzichter Sherwien Pique op. Ook moeten mensen die werken bij de oorden getraind zijn en indien ze voedsel verkopen, moeten ze gekeurd zijn, vertelt hij.

Er is geen vergunningsplicht voor de oorden, behalve als ze een slaapgelegenheid of bar hebben. De oorden krijgen nog de tijd van het commissariaat om orde op zaken te stellen, legt Pique uit. In de grote vakantie zullen vertegenwoordigers van het commissariaat, politie, brandweer en BOG op stap gaan om te kijken of aan de eisen voldaan is. De oorden hebben nu drie weken de gelegenheid voor het indienen van een formulier, waarin de voorwaarden staan omschreven, ter verkrijging van toestemming. Hierna wordt een oriëntatiebezoek gebracht aan de oorden.

Verzekering ook nodig
In het district zijn dertig legale oorden geregistreerd. Tien hebben het toestemmingsformulier al ingediend. Volgens Pique zijn er bijna hetzelfde aantal 'illegale' oorden, die rond de vakantietijd te voorschijn komen. Alle oorden die geen toestemming blijken te hebben bij oriëntatie in de grote vakantie, worden gesloten.

Ook het belang van het verzekeren van de bezoekers van de oorden is benadrukt tijdens de bespreking. Het kan best druk worden in de piekperiode in de vakantie in augustus-september. Het commissariaat wil tijdig de maatregelen treffen, waardoor er zich geen ongeregeldheden voordoen in de vakantie.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May