Atletico Madrid laat Real Madrid zonder prijs
17 May 2013, 20:30

Atletico Madrid heeft het Madrileens onderonsje om de Spaanse beker gewonnen van stadsgenoot Real Madrid. De ploeg van Diego Simeone won na verlenging met 2-1 van de hoofdstedelingen en legde zo beslag op de Spaanse beker. Door de nederlaag sluit het grote Real Madrid het seizoen zonder prijs af.

Real Madrid leek af te stevenen op een gemakkelijke overwinning toen Cristiano Ronaldo zijn ploeg reeds in de 14e minuut op voorsprong bracht. Ruim twintig minuten later bracht Diego Costa Atletico Madrid na goed voorbereidend werk van Radamel Falcao, op gelijke hoogte. Bij deze stand zochten partijen de kleedkamers op.

Na de rust werd Real Madrid enkele malen gevaarlijk, maar 'Los Merengues' faalden in de afronding. Aan het eind van de reguliere speeltijd liet Cristiano zich van zijn slechtste zijde zien. De Portugese vedette trapte Juanfran vol aan zijn kuit, maar kwam ermee weg. Ook Jose Mourinho kon zich niet beheersen en werd van de bank gestuurd. In de slotfase maakte Cristiano nog enkele gemene overtredingen, maar die bleven ongestraft. Aangezien er niet meer gescoord werd, was een verlenging noodzakelijk.

Geen prijs voor Real
Miranda scoorde in de eerste verlenging uit een voorzet van Koke, nadat Diego Costa kort daarvoor een levensgrote kans had laten liggen. In de tweede verlenging ontsnapte Atletico, toen Mesut Ozil op aangeven van Angel di Maria, doelman Curtois op zijn weg vond. Cristiano ging in deze fase volledig door het lint en trapte een tegenstander in het gezicht, hetgeen hem een rode kaart opleverde.

Hierna probeerde Real Madrid koortsachtig het tij te keren, maar het mocht niet baten. Atletico Madrid bleef overeind en pakt zo de bekertitel van Spanje. Door deze nederlaag sluit Real het seizoen zonder prijs af. De landstitel, Champions League en bekertitel bleven buiten bereik van 'Los Merengues".