Zwemschool Aquafit heeft eigen bad voor waterplezier
18 May 2013, 13:00
foto
Het nieuw bad van zwemschool Aquafit aan de Atlasstraat.


Van de hele kleintjes tot de ouderen komen aan hun trekken bij zwemschool Aquafit. Vooral de aqua jogging, water aerobics, scoort hoog. De mensen komen voor beweging in het water en hebben er tegelijkertijd een sociale ontmoeting.

Het koppel Teun de Ridder en Carien Hamers timmert al bijna zeven jaar aan de weg. Nadat ze zwemlessen hebben gegeven in verschillende baden van SOGK, Porte Alegre en Hotel Stardust, was het tijd voor een eigen zwembad.

“Het voelt fantastisch,” zegt De Ridder aan Starnieuws. “Ik mag met trots zeggen dat we niet het grootste maar wel één van de mooiste baden hebben.” Aan de zwemschool is ook een sportwinkeltje gekoppeld. Hadden ze zich eerst gericht op het fietsen en lopen, nu is het assortiment voornamelijk gericht op de zwemsport.
Zwemschool Aquafit staat aan de Atlasstraat en het zwembad wordt vanmiddag officieel geopend.

Wachtlijst
Het ontbreekt de school niet aan leden. In de afgelopen jaren hebben ze een ledenbestand van ruim 400 opgebouwd. Aquafit biedt ouder-kindzwemlessen, peuter,- kinder- en volwassenzwemles, aquafun en aquafit/jogging.

Bewegen in het water is goed voor het lichaam, zegt De Ridder. “Je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. Het ligt aan jezelf, je eigen tempo en snelheid.” Ook therapeutisch zwemmen is mogelijk, met aangepaste opdrachten. Er is zelfs al een wachtlijst voor zwemmen, vertelt De Ridder. “We willen niet afstappen van de kwaliteit door meer personen in de sessies toe te laten.”

Met zweminstructeurs, lifeguards en de nodige voorzieningen, garandeert hij een optimale zwemveiligheid. Het is zijn innigste wens dat alle kinderen in Suriname leren zwemmen. De Ridder beseft echter dat er keuzes gemaakt worden als gelet wordt op de financiën. “De eerste keus is dan niet leren zwemmen.” Maar zegt hij: “zwemmen is voor je eigen veiligheid en voor plezier, want niets gaat boven waterplezier.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May