Rapers schildpadeieren met geldboete vrij
17 May 2013, 20:00
foto


Twee personen die in het district Commewijne aangehouden waren met 822 schildpadeieren in hun bezit zijn na een boete van SRD 6000 vrijgekomen. Bij het zien van de jachtopzieners vluchtte een derde persoon. Die is nog niet in de kraag gevat. Dit zegt Hiernarain Gobind van Lands Bosbeheer aan Starnieuws.

Tijdens reguliere controlewerkzaamheden, achter de sleephelling van Johannes Margaretha in Commewijne, vielen de stropers op. “Wij hebben ze overgedragen aan de politie van het ressort Mariënburg. Die heeft de zaak verder afgehandeld. De eieren worden in het openbaar vernietigd, omdat deze niet meer goed waren. Ze waren blootgesteld aan wind en weer. Het is zo een zonde. Wij doen een beroep op de bevolking om zich niet schuldig te maken aan deze feiten”, merkt Gobind op.

Stropers komen niet altijd met een boete vrij. Zo staat de verdachte Martin T. terecht voor het feit dat hij eind maart de jachtwet heeft overtreden. De politie hield hem in het district Commewijne aan met in zijn bezit 30.500 schildpadeieren. Officier van Justitie, Shanta Mahadew, eiste een straf van twaalf maanden onvoorwaardelijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May