Ballak ‘door keel gedrukte’ voeding naschoolse opvang zat
17 May 2013, 06:00
foto
Naschoolse opvang (archieffoto)


Schoolleider Sharita Ballak van de Openbare School 1 Houttuin is er moe van dat voeding van het project 'naschoolse opvang' het karakter heeft alsof het koste wat het kost door de keel van de leerlingen gedrukt moet worden. Zij zal nu officieel haar beklag doen bij de commissie naschoolse opvang. Het laatste incident van afgelopen woensdag doet voor haar de deur dicht. “Ik vermoed dat er veel meer aan de hand is dan eten verstrekken aan de leerlingen’, meent Ballak.

De schoolleider vertelt aan Starnieuws dat zij op maandag een brief heeft geschreven aan de twee verantwoordelijke personen belast met het verstrekken van het eten op haar school. Daarin heeft zij hen meegedeeld dat op woensdag de school vroeg, om half elf, sluit. De leerkrachten hadden een werkbespreking en er was dus geen behoefte voor voeding voor naschoolse opvang voor die dag. “Ik kreeg als antwoord terug dat ik onder geen enkele voorwaarde het eten mag weigeren. Op woensdag schrik ik wanneer om kwart voor tien in de ochtend de beide dames het schoolterrein oplopen met heel wat eten en het beginnen uit te delen aan de kinderen. Zelfs de tuinman van de school is ingezet om het eten te verdelen. Omdat het dichtbij sluitingstijd was, is heel wat eten blijven liggen.

Niet te spreken
De schoolleider is ook niet te spreken over het gedrag van de keukenvrouwen die belast zijn met het verstrekken van de voeding. “Wanneer ik naar de dames toe stap en vraag wat er gaande is en dat zij zich moeten aanmelden bij mij, voordat zij iets doen, krijg ik als antwoord, ‘aanmelden?! We zijn van naschoolse opvang’. Ik heb hen dan ook gezegd dat als ze van naschoolse opvang zijn, zij dan na schooltijd moeten komen en niet tijdens het reguliere onderwijsproces. Ik krijg echt het gevoel dat het eten door onze keel wordt doorgedrukt”, zegt Ballak.

Assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP), die voorzitter is van de vaste parlementaire commissie voor het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, zegt dat dit soort incidenten, zeker door de schoolleider moeten worden doorgegeven aan de commissie. Volgens hem is er pas gesproken en moet er een goede evaluatie komen, met de schoolleiders, ouders én alle andere betrokkenen die iets te maken hebben met de naschoolse opvang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May