Politie zoekt man die cambio voor SRD 20.385 oplichtte
16 May 2013, 17:40
foto


Een man heeft kans gezien een cambio voor SRD 20.385 op te lichten. Hij paste hierbij een 'handige kunstgreep' toe. Pas aan het einde van haar dienst merkte de kassierster dat zij een kastekort had. Zij is beetgenomen door de man die door de politie wordt gezocht. Er zijn videobeelden beschikbaar gesteld om informatie te krijgen uit de samenleving.

De man ging op dinsdag 7 mei naar een cambio om US$ 6.300 om te zetten in SRD. Volgens de koers van die dag ontving de man SRD 20.916. Terwijl de man nog in de zaak was, vond hij dat de wisselkoers te laag was en dat hij zijn dollars terug wilde hebben. De kassierster gaf hem de dollars terug, nadat hij haar het bedrag in SRD terug had gegeven.

List toegepast
De man bleef dralen in de zaak waarna hij weer zei dat hij de US dollars tegen dezelfde koers wilde omzetten in SRD. Hij gaf het stapeltje met US$ terug aan de kassierster en zij gaf hem de tegenwaarde in SRD. Aan het einde van haar diensttijd, kwam de kassierster tot de ontdekking dat zij een kas tekort had van SRD 20.385.

Intern onderzoek bracht naar voren dat de man bij de laatste keer dat hij het geld aan de kassierster had gegeven, hij slechts boven op het stapeltje een biljet van US$ 100 had gezet en daaronder alleen maar biljetten van US$ 1. Toen de kassierster het geld via de machine telde, is het haar niet opgevallen dat er maar één biljet van US$ 100 tot dat stapeltje behoorde. De machine geeft namelijk alleen het aantal biljetten aan. Door deze listige kunstgreep heeft de man de zaak voor SRD 20.385 benadeeld. De politie is op zoek naar naar de man. Informatie kan worden doorgespeeld aan de recherche Nieuwe Haven of de Meldkamer op 115.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May