Bouva: Naschoolse opvang maakt doorstart in oktober
16 May 2013, 02:00
foto
Assembleelid Melvin Bouva, voorzitter vaste commissie Minov.


Uiterlijk eind van de maand zullen leerkrachten en dienstverleners, die zich ingezet hebben voor de naschoolse opvang, over hun geld kunnen beschikken. Alle administratieve zaken zijn in orde gemaakt. Het project is geëvalueerd. Vanaf het komende schooljaar zal naschoolse opvang gecoördineerd worden door het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Er zal ook voldoende controle worden ingebouwd. De commissie zal nog betrokken zijn bij logistieke aangelegenheden.

Assembleelid Melvin Bouva, voorzitter van de vaste commissie van het Minov, zegt aan Starnieuws dat woensdag een goed gesprek is gevoerd met alle betrokkenen bij de naschoolse opvang. Dit heeft plaatsgevonden onder leiding van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Minister Shirley Sitaldin en staf, de commissie en directeur van Financiën, Liane Pinas-Halfhide waren aanwezig. Meegedeeld is door Financiën dat alle stukken getekend zijn en de uitbetaling gegarandeerd is.

Kritische noten
"Er zijn kritische noten geplaatst bij het project. Zaken moeten beter aangepakt worden. Alle ministeries moeten betrokken worden en hun bijdrage leveren", zegt Bouva. Naast het Minov zijn ook de ministeries van Jeugd & Sportzaken, Landbouw, Veeteelt & Visserij, Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Defensie, Justitie & Politie en Volksgezondheid betrokken. "Het is erg dat kippenbouten van de stad naar het verre binnenland vervoerd moeten worden. Dit geldt ook voor groenten. LVV zal actief bezig zijn met landbouwprojecten", deelt Bouva mee.

Ook de communicatie liet veel te wensen over. Afgesproken is dat er regelmatig contact zal zijn en informatie tijdig beschikbaar dient te zijn. In elk geval zal het project in oktober, bij het begin van het nieuwe schooljaar een doorstart maken. Meer scholen, leerlingen en leerkrachten zullen deelnemen aan de naschoolse opvang, die deel zal uitmaken van het onderwijsproces. Bouva is tevreden over de evaluatie die is gepleegd en de zere plekken die besproken zijn en zullen worden aangepakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May