DAE mag ook niet boven Venezuela vliegen
15 May 2013, 22:15
foto


De Dutch Antilles Express (DAE) is met vertraging vandaag aangekomen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De maatschappij mag niet meer over het luchtruim van Venezuela vliegen. Eerder heeft DAE een verbod gekregen om naar vluchten uit te voeren op Venezuela. Het land heeft de maatregelen tegen de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij verder verscherpt.

De vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij in Suriname, zegt aan Starnieuws dat een alternatieve route is gezocht om de vlucht uit te voeren. Daardoor is het toestel vertraagd aangekomen van Curaçao. De kist kwam om 17:40 aan op de luchthaven in plaats van 15.30 uur.

Om 18.30 uur is DAE weer vertrokken vanuit Zanderij. DAE is bezig stappen te ondernemen tegen Venezuela. De maatschappij vindt dat het luchtvaartverdrag dat getekend is met Curaçao wordt geschonden. De leiding is het niet eens met de burgerluchtvaartautoriteit van Venezuela dat de toestellen niet veilig zouden zijn. "Het gaat om gecertificeerde vliegtuigen", meldt de maatschappij. Er zal alles aan gedaan worden om deze situatie aan te pakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May