Ramdjielal: Hoofdbestuur VHP niet rechtmatig bezig
15 May 2013, 05:00
foto


Aanand Ramdjielal, lid van de Adviesraad van de VHP, wil een congresvergadering om de actuele politieke situatie te bespreken. Hij wil een motie tegen het hoofdbestuur behandelen. Vanaf de verkiezingen in 2010 zijn de partij en haar structuren niet bijeen geweest om de stembusgang te evalueren. Ondervoorzitter van het hoofdbestuur, Radjkoemar Randjietsingh, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er regels vastgelegd zijn om een congres aan te vragen.

Ramdjielal zegt in een brief, die op 8 april is geschreven, aan het partijcongres dat er geen uitvoering gegeven is aan de Wet op Politieke Organen. In de motie vraagt hij om de rechtsgeldigheid van het hoofdbestuur te behandelen. Hij vindt dat als het bestuur niet rechtsgeldig is, het moet opstappen. Het verenigingsrecht zegt dat alle wijzigingen in partij statuten moeten worden gepubliceerd. Als voorbeeld haalt hij aan dat het aantal hoofdbestuursleden is gewijzigd van 15 naar 21.

Statutaire verplichtingen
Ramdjielal vindt dit aantal niet legitiem, omdat deze wijziging niet is gepubliceerd in het advertentieblad. Hij heeft gevraagd om inzage in het advertentieblad waarin het zou zijn gepubliceerd, tot nog toe heeft hij geen antwoord gehad. Ook betwijfelt hij de rechtsgeldigheid van het huishoudelijk reglement. Hij wil weten waar en wanneer deze is gepubliceerd. Hij vindt dat het hoofdbestuur zijn statutaire verplichtingen niet nakomt.

Randjietsingh stelt dat het huishoudelijk reglement van de VHP, goedgekeurd op de partijraadsvergadering op 19 juli 2009, duidelijk aangeeft wanneer een partijcongres wordt bijeengeroepen en door wie dit kan worden aangevraagd. Hij vindt dat Ramdjielal duidelijker moet aangeven welke handelingen van het hoofdbestuur in strijd zijn met de partijregels of grondwet. "Dat zou een adviesraadslid sieren. Hij kan als adviesraadslid, het hoofdbestuur ook adviseren hoe het moet", zegt de VHP-topper. Ramdjielal kan partijorganen altijd benaderen om inzage te hebben in stukken. "Betrokkene zal worden uitgenodigd voor een gesprek om na te gaan welke partijbelangen hij wenst te dienen met zijn schrijven. Hem zal gevraagd worden passende adviezen uit te brengen, indien hij daartoe bereid is", deelt Randjietsingh mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May