Airbus wil hechtere samenwerking met SLM
14 May 2013, 17:00
foto
Airbus-topper Juan-Jose Menossi en SLM-directeur Ewald Henshuys. (Foto: SLM)


Een delegatie van vliegtuigfabrikant Airbus is op bezoek bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Het bedrijf is erop gebrand om zijn product verder ingang te doen hebben bij de SLM. De verwachtingen van de national carrier worden besproken en waar mogelijk aangepakt.

SLM-directeur Ewald Henshuys bracht eerder een bezoek aan de Airbus trainingsfaciliteit in Miami. Een vijf man sterke delegatie, onder leiding van het hoofd van customer support voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied Juan-Jose Menossi, brengt een tegenbezoek nu. Airbus heeft met het management en diverse functionarissen diepgaand gesproken over de laatste ontwikkelingen bij Airbus en de SLM.

Oriëntatie voor besluitvorming
Morgen zal deze delegatie een presentatie houden voor de minister van TCT, de raad van commissarissen en het management van de SLM. Airbus hoopt hiermee alle besluitvormingsinstituten bij de SLM inzicht te geven voor de vernieuwing en uitbreidingsmogelijkheden van de vloot op de mid-Atlantische en regionale route.

Het bezoek van Airbus past in het beleid van de directie van de SLM om zich te oriënteren bij vliegtuig fabrikanten. Na Airbus staat fabrikant Boeing op de agenda. De ontwikkelingen in de luchtvaartindustrie, de markt én de integratie in de regio liggen ten grondslag aan de drang van de directie zich te oriënteren bij deze fabrikanten om te komen tot een besluit tot uitbreiding en vernieuwing van de vloot, meldt de SLM.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May